ładowanie
Portal informacyjny Gminy Ząbkowice Śląskie
Mapa strony

"Czas na pracę! Szkolenia i staże dla osób młodych"

05.04.2012
Zapraszamy do skorzystania z projektu: "Czas na pracę! Szkolenia i staże dla osób młodych". Projekt skierowany jest do osób nieaktywnych zawodowo w wieku 15-24 lata, które uczą się lub zamieszkują na terenie województwa dolnośląskiego.

Rekrutacja będzie trwała od 15 marca - 30 kwietnia 2012 r.

Zgłoszenie do udziału w projekcie następuje poprzez wypełnienie formularza aplikacyjnego i dostarczenie go wraz z pozostałymi wymaganymi dokumentami rekrutacyjnymi (szczegóły w Regulaminie rekrutacji) osobiście lub pocztą do Biura projektu w okresie rekrutacji.

Cel główny Projektu:

Zwiększenie aktywności zawodowej wśród osób w wieku 15-24 lata pozostających bez zatrudnienia na terenie woj. dolnośląskiego poprzez:

  • podniesienie lub nabycie przez 60 osób specjalistycznych kwalifikacji zawodowych z branży gastronomicznej i hotelarskiej
  • zapewnienie im możliwości odbycia stażu zawodowego w powyższych branżach
  • udzielenie im wsparcia w znalezieniu zatrudnienia

Uczestnicy wezmą udział w następujących etapach Projektu:

 1. SZKOLENIA ZAWODOWE (120 godz.) - wybór szkolenia będzie dostosowany do predyspozycji  Uczestnika spośród następujących propozycji:

  • Manager gastronomii, hotelarstwa i turystyki - w tym: zarządzanie, psychologia sprzedaży, podstawy księgowości i rachunkowości, prawo pracy, marketing i PR, obsługa klienta, organizacja kuchni, hotelu oraz ruchu turystycznego
  • Manager usług cateringowych - w tym: planowanie i realizacja usług cateringowych, przygotowanie kalkulacji i opłacalności, dobór menu, organizacja dostaw, przygotowywanie posiłków oraz organizacja obsługi kelnerskiej i barmańskiej
  • Pracownik branży gastronomicznej i hotelarskiej - w tym: obsługa klienta, przygotowywanie    i obsługa sali konsumenckiej, sporządzanie i techniki serwowania potraw oraz napojów, dekorowanie, zasady organizacji i obsługi przyjęć okolicznościowych, elementy sztuki sommelierskiej, tworzenie menu, organizacja baru i bufetu, technika mieszania napojów
  • Recepcjonista - w tym: klasyfikacja i kategoryzacja bazy noclegowej; zadania, organizacja oraz techniki pracy recepcji, wyposażenie techniczne hotelu, obsługa konsumenta w hotelarstwie, regulaminy i standardy hotelowe, elementy marketingu

 2. DORADZTWO ZAWODOWE I WARSZTATY POSZUKIWANIA PRACY 

 3. ZAJĘCIA Z BRANŻOWEGO JĘZYKA ANGIELSKIEGO (60 godz.)

 4. STAŻ U PRACODAWCY – wszyscy Uczestnicy, którzy ukończą szkolenia, warsztaty i doradztwo  zawodowe, mają zagwarantowany udział w PŁATNYM STAŻU zawodowym  u pracodawcy z  branży gastronomicznej i hotelarskiej w wymiarze 6 miesięcy (40 godzin tygodniowo).

Więcej informacji na stronie: http://www.czasnaprace.inbit.pl/

Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na zapisywanie na Twoim komputerze tzw. plików cookies. Ciasteczka pozwalają nam na gromadzenie informacji dotyczących statystyk oglądalności strony. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie ich zmień ustawienia swojej przeglądarki internetowej.