Informacja o naborze - dodatkowe zadania
Jaką żywność podawać naszym dzieciom, aby było zdrowo, smacznie i na miarę każdej kieszeni? Na te oraz inne pytania związane ze standardami żywieniowymi w placówkach oświatowych spróbowali odpowiedzieć specjaliści podczas dzisiejszej konferencji. Głównym adresatem wykładów byli dyrektorzy szkół i przedszkoli z terenu Gminy Ząbkowice Śląskie.
Program konferencji objął następujące zagadnienia:
- „Zagrożenia żywieniowe młodzieży szkolnej” – dr inż. Monika Bronkowska
- „Czy warto budować kulturę smaku w szkole?” – Pani Joanna Lejza Dyrektor Szkoły Podstawowej w Kiełczowie.
- „Najwyższe standardy żywienia: Możliwości pieca konwekcyjno – parowego oraz analiza zysków” – Pan Artur Michałowski.
- „Walory zdrowej żywności. Szkodliwość olejów rafinowanych – tłuszcze trans. Wysoko przetworzona żywność”.
W trakcie spotkania odbywał się również pokaz gotowania oraz wymiana poglądów na temat zdrowego żywienia w placówkach oświatowych.
Zobacz także:
Lekcja o przedsiębiorczości w ZSP nr 2
Ostatnia szansa na uchwycenie Krzywej Wieży w scenerii zimowej!
Na sprzedaż działka nr 2/4 przy ul. Przemysłowej pod działalność usługowo-produkcyjną
Na sprzedaż działka nr 2/3 przy ul. Wrocławskiej pod działalność usługowo-produkcyjną
Na sprzedaż działka przy ul. Przemysłowej pod działalność usługowo-produkcyjną
Obwieszczenie Wojewody Dolnośląskiego z dnia 6 marca 2013 r.